Meer dan 2,5 miljoen mensen in Nederland zijn laaggeletterd. Teksten van de overheid zijn voor hen vaak moeilijk of niet te begrijpen. Maar ook al die andere mensen die we willen bereiken lezen veel teksten niet. Ze kijken even vluchtig op hun scherm. Op dat moment moet je direct duidelijk maken wat je wilt vertellen. In één oogopslag zien ze wat nodig is. Met beeld kan je dan veel beter informeren.
Dat beeldcultuur steeds belangrijker is bij communicatie, is niets nieuws. Instagram, TikTok, SnapChat, het gebruik van videocontent en visuals op X (Twitter), Facebook en LinkedIin neemt alleen maar toe. Voor het goed overbrengen van onze boodschap bij crisis zijn infographics, foto’s en video essentieel.
Het is daarom de hoogste tijd voor de ‘Beeldredacteur bij crisis’. Zodat in elk crisiscommunicatieteam mensen zitten die bij crisis snel de goede beelden maken.
Alleen weten veel organisaties niet hoe ze hiermee de eerste stappen kunnen zetten. Om je op weg te helpen, organiseer ik - samen met beeldredacteur en trainer Klaas van der Veen - een masterclass ‘Beeld bij crisis’.
Tijdens deze interactieve masterclass ontdek je:
- Wat de veelgemaakte fouten en valkuilen zijn bij het maken van beeld.
- Welke elementen van crisiscommunicatie zich het best lenen voor beelden.
- Op welke verschillende manieren beeld kan worden ingezet bij crisis(communicatie), zodat je jouw organisatie, management en redacteuren hierop kunt adviseren.
- Hoe je tot de essentie komt van wat je wilt communiceren, zodat je een goede briefing kunt geven aan (beeld)redacteuren of andere professionals
- Wat allemaal nodig is om te komen tot goede beelden, zowel foto, video als infographics en wat de mogelijkheden zijn om binnen 30 tot 60 minuten tot deze bruikbare beelden te komen.
- Wat het verschil is tussen een operationeel plaatje met effectgebied uit LCMS en een goed communiceerbaar kaartje voor publiek.
- Welke (online) tools er zijn voor het maken van beeld.
Deze workshop is exclusief voor professionals van veiligheidsregio's en gemeenten die vanuit hun functie verantwoordelijk zijn voor het voorbereiden van de crisiscommunicatie, zoals:
- Adviseur Crisiscommunicatie
- Afdelingshoofd of directeur communicatie
- Hoofd RAC / ToC / CCT
- Adviseur Crisisbeheersing
Omdat we het belangrijk vinden een goede interactie met de deelnemers te hebben, is er een beperkt aantal van 20 kaarten beschikbaar. En is er een maximum van twee personen per organisatie.
We geven deze masterclass voor een specifieke groep, omdat elk type organisatie andere beelden nodig heeft. Ook willen we de masterclass zo veel mogelijk op maat aanbieden.
Mocht je bij een andere organisatie (zoals een ziekenhuis, Rijksoverheid, bedrijf) werken en ook geïnteresseerd zijn? Laat het me per mail weten. Bij genoeg interesse vanuit andere sectoren gaan we deze masterclass herhalen voor andere typen organisaties.
Praktische informatie:
- Datum: dinsdag 2 april 2024
- Tijd: van 10.00 tot 16.00 uur
- Locatie: HNK Utrecht Centraal Station
- Prijs: 295 euro (ex. btw) per persoon
- Klanten van Compaijen C&C krijgen 25% korting
Aanmelden en meer informatie via deze link.
Tom Compaijen
Compaijen C&C – Klaar voor elke crisis